donderdag 22 juli 2010

Love All, Serve All


En dat was dus de aller eerste volle dag in D.C. Gisteravond niks gegeten en zo'n 13 uur geslapen. Het vertrek op Schiphol, de vlucht en de aankomst op Dulles Intl verliepen vanzelfsprekend te voorspoedig.. De rit in het busje van Dulles Intl naar het hotel (zo'n 20 mijl/30 km) duurde bijna twee uur! Dit mede dankzij een bestuurder waarvan ik betwijfel of hij wel een rijbewijs heeft en spitsuur in de stad zelf..

In ieder geval wel goed geslapen. Toen stonden we voor de keuze ontbijt in hotel of de hort op en ergens bij een Starbucks wat eten/drinken. And so it became Starbucks. We moesten er alleen wel een half uur voor lopen.

Daarna richting National Mall. En ja dan loop je toch tegen het National Air and Space Museum aan. Veel te verleidelijk om over te slaan (voor mij dan). Het NASM was echt heel tof, zeker nog een keer terug. Drie uur en vele foto's later was het dan toch maar tijd om wat te gaan lunchen en richting Pentagon City te gaan.

Waarom Pentagon City? Nou ik met m'n domme hoofd denken dat ik alles wat bij m'n EOS 500D hoort in de tas zit.. Fout! Oplader vergeten (y) Gelukkig had ik nog een volledig reserve batterij bij me. Deze houdt het tot nu toe aardig goed vol. Anyway, in Pentagon City zat naar het scheen een "gigantische" mall, met Apple Store. Die is trouwens wel bijzaak, het gaat natuurlijk om een oplader voor die verrekte camerabatterij..!

Wat nou te doen als je midden in de stad zit.. En Pentagon City niet.. (i) De metro!! Geniale uitvinding, echt waar. Nou zijn we al gauw tevreden na die helse rit van gister in dat pauperbusje, maar toch. Van de ene kant naar de stad, naar de andere kant in slechts enkele minuten. Meteen maar een weekkaart gekocht en ik denk dat we er veel gebruik van zullen maken.

Wij dus met die metro. Lezen we op een bord dat er iets aan de hand is in Pentagon City, dus metro stopt bij het Pentagon en daarvandaan een shuttle richting Pentagon City. Enfin wij naar het Pentagon - mooi gebouw, zeker de moeite waar om eens te bekijken - en op zoek naar die shuttle. Nou alles te vinden daar behalve een shuttle dus.. Ik wist wel dat de mall aan de andere kant van de snelweg lag, dus dan maar lopen. Ik denk dat we een uur gezocht hebben naar die mall, in de brandende zon lopend. Twee electronica zaken afgegaan op zoek naar een oplader. Tough luck, geen oplader. Nja dan morgen maar in de stad op zoek naar een foto winkel oid.

Maar hé, als we toch in de buurt zijn, waarom dan geen Apple Store? Wat een drukte zeg, iPads and iPhone 4's (l) for everybody. Mooie apparaatjes trouwens, heb weer bevestiging gekregen dat ik die nieuwe iPhone wil. Na Pentagon City weer terug naar het hotel, Siësta Time. En dan de vraag, vanavond maar wel eten? Ja laten we dat maar doen. Ok Hard Rock Café dan maar?

Zo gezegd, zo gedaan. Eén tip voor de liefhebber, reserveer - of bedenk hoe laat je wilt eten, en zorg dat je minstens een uur eerder aanwezig bent, wil je op die tijd eten - het is er namelijk altijd druk. Zo hebben wij ook bijna een uur moeten wachten. Want ja, de reis er naar toe was ook al gauw drie kwartier en na zo'n lange dag heb je toch echt honger. Een uur later en anderhalve kilo vlees zwaarder weer terug naar 't hotel. Duurde iets langer dan verwacht, niet erg vreemd als de metro de tegenovergestelde richting op gaat dan die je eigenlijk wilt.. Gelukkig veilig en wel aangekomen. Pa ligt nu te pitten ("ja even liggen Ro, ik ga zo douchen"). Speciaal voor onze Alex ook nog een weltrusten. Hoe wonderbaarlijk, we gaan praktisch tegelijkertijd slapen, ondanks het verschil van 6 tijdzones in onze locaties.

Tot morgen,

Ro




1 opmerking: