zaterdag 24 juli 2010

I have a dream..

Do I? Nou gister in ieder geval wel. Een prachtige dag - de dag van Amy, Carlos and Cap'n Phil, any how dat komt straks wel - maar zoals ik eerder al heb gezegd, warm, klam en zeer vermoeiend. De dag weer begonnen met een ontbijtje bij Starbucks, na de wandeling van een half uur natuurlijk. Hierna met de metro op naar The Old Post Office. Mooi gebouw midden in de stad, tevens start van onze OnBoard Bustour. Na een half uurtje wachten de bus in met tourguide Amy en driver Carlos en verder nog wat Yanken, Italianen, Fransozen en Duitsers.

First stop, Capitol Hill. Mooi gebouw, groot en alles. Na een babbeltje van Amy en tijd voor een foto's weer terug naar de bus. Next stop: The White House. Tijdens de rit over Pensylvania Ave, Constitution Ave en Independence Ave (Of een willekeurige combo van de hiervoor genoemden, I'm not totally sure anymore..) veel info over D.C. zelf en de geschiedenis van de stad en de gebouwen.
Ik moet zeggen dat ik toch wel een groter gebouw had verwacht, denkende aan het Witte Huis.. Nou kan dat misschien komen omdat we aan de wat minder bekende noord-kant stonden, maar toch. Wel erg creepy als je daar staat en je dan wordt verteld dat je the whole friggin' time in de gaten wordt gehouden door camera's en Marine Corps snipers :-| Sowieso de beveiliging daar in de buurt is echt enorm, overal waar je kijkt politie en soldaten. Toen door naar het WOII Memorial en langs het Marine Corps Memorial. Via Fort Myer richting de haven. Lunchtime en best of all: boottocht terwijl we lunchen! Een prachtige tocht over de Potomac en Anacostia met mooie verhalen van de grote (ja, ik bedoel letterlijk groot) Cap'n Phil. Ideaal moment om buiten wat zon te pakken en foto's te maken met dat verfrissende windje.

Helaas was de boottocht alweer voorbij na ruim een uur. Dus bus weer in en op weg naar het Jefferson Memorial. Het begon na het middag uur toch wel steeds warmer te worden en daarom zo veel mogelijk de schaduw opgezocht en bij elke stop een nieuw (en koud) flesje water mee naar buiten. Na Jefferson door naar FDR. Het gedenkpark - ja, je kan het gerust een park noemen, zo groot als het was - vond ik zeer indrukwekkend. Niet heel vreemd dat deze man zo'n grote gedenkplaats krijgt aangezien hij president was in waarschijnlijk wel één van de moeilijkste tijden in de Amerikaanse geschiedenis (The Great Depression en WOII) terwijl hij ook nog eens last had van polio..
Het was nu zo'n beetje op het heetst van de dag, we moesten gelukkig nog maar één keer stoppen. Laatste halte: Korea, Lincoln en Vietnam Memorials.

Allemaal erg indrukwekkend. Vooral de cijfers die bij het Korea Memorial stonden (# killed in action, # missing in action, # wounded in action) en de gigantische lijst met gesneuvelde soldaten in Vietnam.

Ook het Lincoln Memorial was indrukwekkend. Gigantische trappen op weg naar boven, maar als je dan eenmaal boven bent, heb je me toch een uitzicht over the reflecting pool, langs het Washington Monument (die grote naald), over de Mall tot aan het Capitol. Na het 'Nam Memorial weer terug de bus in, richting Old Post Office. Toen weer de kwestie wat eten we vandaag.. Food Court in Pentagon City Mall dan maar (y) En dan ook maar meteen na de tour, beetje vroeg misschien, maar na zo'n dag hadden we geen zin meer om steeds heen en weer te lopen van metro naar hotel en omgekeerd. Dus vroeg gegeten, "vroeg" in het hotel en lang geslapen. Ben nog wel even bezig geweest met foto's uploaden, sorteren en bewerken en om midnacht hier maar gaan pitten..

Nog even kudo's voor pa. Hele dag rondgelopen met z'n stok zonder ook maar ergens over te klagen! Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen denk ik.

Verder is het vandaag rond de 40 graden dus vandaag even een rustdag ingelast. Zometeen met de metro richting downtown D.C. en dan op zoek naar een Mexicaan of iets anders Zuid- of Centraal-Amerikaans.

Groetjes voor nu en tot gauw,

Ro

3 opmerkingen:

  1. Leuk verslag Ro. Of ik er zelf weer was....zo' n 30 jaar (of langer) geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ro,
    Leuk dat ik je weer gelijk kan volgen. Als ik niet ziek was geworden hadden we er ook gezten. Misschien volgend jaar . Volgens mij krijg je dit bericht nu voor de 2e keer.
    Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo GertJan en Roderick,
    In de allereerste plaats gefeliciteerd met de verjaardag van Gertjan. Vermaken jullie je nog steeds? Jullie hebben vast mooi weer. Hier is het sinds een uur of 8 flink aan het regenen.
    Morgen komt Ingeborg naar Zoetermeer.
    Veel plezier nog de komende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen