zaterdag 31 juli 2010

Greetings my friends, how ya'll doing? We're doing fine. Eerste paar dagen in Florida zitten er alweer op en we hebben zeker niet stilgezeten. Eerste dag rustdagje gehouden. 'S middags naar de space coast geweest - Titusville om precies te zijn - om een bezoekje te brengen aan Bristow, de vliegschool waar pa vroeger les heeft gehad (toen nog in Engeland). Ook nog een bezoekje gebracht aan Valiant Warbird Museum. 'S avonds pizza'tje gepakt bij de Pizza Hut (standaard ritueel: garlic bread, mozzarella sticks en een medium thin 'n crispy pepperoni lovers pizza met zwarte olijven) en toen maar eens gaan slapen. Next up: Seaworld!

Na een ontbijt bij de Dunkin' Donuts op naar Seaworld. Laatste keer dat ik er ben geweest was mijn eerste keer in Florida, zo'n vijftien à zestien jaar geleden.. Een hoop verandert dus, maar één ding wat ik me nog echt goed kon herinneren was er nog steeds: De pinguins :D Verder nog twee achtbanen gedaan en twee shows gekeken (dolfijnen en shamu's) en 't hele park doorgelopen. Toen werd 't toch wel tijd om naar huis te gaan. Het was warm en benauwd.

De volgende dag vroeg op en richting Tampa. Bush Garden's! Meteen maar de achtbaan in. 7x over de kop! Pa ook mee, een lol dat ie had. Nog maar een tweede keer. Daarna rondjes gelopen en diertjes gekeken. Voor de lunch nog een tweede achtbaan geprobeerd. Zeer fraai. Geluncht bij Zambia smokehouse, lovely beef brisket. Na rondje park in de trein wilde ik nog wel in de SheiKra (2x 90 graden recht omlaag) en een top van 70 mph. Helaas, geen zin om ruim een uur te wachten, zijn we maar langzaam richting de auto gegaan. We waren immers alweer zes uur in 't park en wat een verrassing, het was warm, benauwd en plakkerig..
Vanochtend voor de verandering eens lekker uitgeslapen. Gisteravond trouwens nog een iphone 4 besteld bij t-mobile. Moet alleen nog even bellen naar zowel t-mobile als apple. Apple ivm gratis bumper. Deze moet je voor 30 september bestellen, helaas kan dit alleen via de iphone zelf en dat gaat niet aangezien deze pas eind september, half oktober geleverd wordt :s En t-mobile even bellen ivm nummerbehoud enzo, allemaal top geregeld xD...

Morgen naar Universal en eten bij HRC :D:D:D. Love all, Serve all!

Ro

dinsdag 27 juli 2010

Home sweet home


Well, not exactly but kinda.. Het is goed om weer in Florida te zijn. Dit schrijvende bedenk ik me dat we alweer een week weg zijn van huis, wat gaat de tijd toch snel. De afgelopen dagen (na onze 'rustdag') niet stil gezeten. Zondag naar de tweede lokatie van het NASM geweest, het Udvar-Hazy center (pronounced like Oeduhvar-Heezie or something like that..) Voor vliegtuigfanaten toch wel zo'n beetje de meest heilige plek op aarde. De allereerste Boeing 707, beter bekend als de Dash - 80, een prachtige Lockheed Constellation, één vd eerste F-35 (JSF), AF Concorde, de Enola Gay (die ene van Hiroshima ja) en de kers op de appelmoes - voor de Vd Valk-liefhebbers - een SR-71 Blackbird. En tja als ze dan toch Inception draaien in de IMAX zaal van het museum, dan ga je daar natuurlijk ook maar naar toe, niet waar? Zeker een aanrader voor iedereen thuis!
En dan heb je opeens nog maar één dag voordat je het vliegtuig pakt naar de volgende bestemming... Wat te doen, wat te doen. Nou op het lijstje stonden nog Mount Vernon, Arlington, Zuid-kant van The White House, Reflecting Pool, en het Washington Monument (die naald). Helaas was Mount Vernon alleen te bereiken met een vooraf te boeken tour. Failure. Dus dan maar de andere dingen doen. Vanaf het hotel naar het NASM, ontbijt bij Starbucks. Vanaf het NASM over de Mall richting de naald. Pauze bij de naald.

Na de pauze richting Reflecting Pool/Lincoln Memorial. Foto's gemaakt bij Reflecting Pool en WOII Memorial (en ja hier waren we dus ook met de tour geweest vrijdag, alleen nu hebben we dit dus gelopen..) Daarvandaan richting White House. Dit was echt vele male indrukwekkender dan de Noord-kant. Zal de grotere tuin wel zijn geweest.. Pauze in Lafayette (sp?) Park en met de metro naar Arlington.

Arlington is toch wel één van de plaatsen op deze aardkloot die voor mij het meest indrukwekkend is. De stilte, al die marmeren grafstenen, wat een plek zeg. Ook de grootte van het hele complex is enorm te noemen. Na een bezoek aan het visitors center met de kaart op pad richting het graf van JFK en familie. Daarna richting Tomb of the Unknowns - beter bekent als Tomb of the Unknown Soldier, de niet officiële benaming - en hopen dat de changing of the guards niet al te lang op zich laat wachten.
We hadden geluk, binnen tien minuten werd de wacht gewisseld. Iedereen werd verzocht op te staan en stil te zijn. Na inspectie van de afwisselende wacht, werd een krans gehaald door de wachtmeester en afgewisselde wacht en werd deze onder begeleiding van vier boyscouts bij het graf gelegd. Tot slot nog een trompetdeuntje en een minuut (achtig) stilte, ik kreeg er echt kippenvel van.

Met de metro weer terug naar het centrum en een maaltijd gepakt bij HRC (om drie uur 's middags.., en nog was het druk daar..) Toen waren we eigenlijk wel helemaal kapot en natgezweet en was het tijd voor het hotel. Pa was op dreef dus we moesten en zouden teruglopen. Ok, fine by me.. Zo gezegd, zo gedaan en na een uur lopen waren we bij het hotel. Mocht je benieuwd zijn hoeveel we gelopen, kijk gerust op google earth en zoek 't op. De metrostation die we gebruikt hebben zijn McPherson Square, Arlington en Metro Station (I think, not sure though). HRC ligt tussen Ford's Theater en J. Edgar Hoover building (die van de FBI :-0). Een mooie laatste dag al zeg ik 't zelf.

Vanochtend koffer gepakt en naar 't vliegveld. Op tijd ingecheckt, op tijd vertrokken en te vroeg aangekomen. Geniaal toch. Was wel grappig dat pa's kunstheup de detectiepoortjes in Washington af liet gaan xD.. We waren iets over zessen in 't hotel, lekker wat gegeten en een rondje gelopen in de mall, boeken gekocht en ook wat drinken (de 2 liter gatorade is nu al op, my bad..) Dus voor nu trusten en tot gauw.

Ro

P.S.: drie hoeraatjes en diep respect voor pa, 60 jaar, een kunstheup en vooruit met die geit, niks geen geklaag! That's my daddy!

zaterdag 24 juli 2010

I have a dream..

Do I? Nou gister in ieder geval wel. Een prachtige dag - de dag van Amy, Carlos and Cap'n Phil, any how dat komt straks wel - maar zoals ik eerder al heb gezegd, warm, klam en zeer vermoeiend. De dag weer begonnen met een ontbijtje bij Starbucks, na de wandeling van een half uur natuurlijk. Hierna met de metro op naar The Old Post Office. Mooi gebouw midden in de stad, tevens start van onze OnBoard Bustour. Na een half uurtje wachten de bus in met tourguide Amy en driver Carlos en verder nog wat Yanken, Italianen, Fransozen en Duitsers.

First stop, Capitol Hill. Mooi gebouw, groot en alles. Na een babbeltje van Amy en tijd voor een foto's weer terug naar de bus. Next stop: The White House. Tijdens de rit over Pensylvania Ave, Constitution Ave en Independence Ave (Of een willekeurige combo van de hiervoor genoemden, I'm not totally sure anymore..) veel info over D.C. zelf en de geschiedenis van de stad en de gebouwen.
Ik moet zeggen dat ik toch wel een groter gebouw had verwacht, denkende aan het Witte Huis.. Nou kan dat misschien komen omdat we aan de wat minder bekende noord-kant stonden, maar toch. Wel erg creepy als je daar staat en je dan wordt verteld dat je the whole friggin' time in de gaten wordt gehouden door camera's en Marine Corps snipers :-| Sowieso de beveiliging daar in de buurt is echt enorm, overal waar je kijkt politie en soldaten. Toen door naar het WOII Memorial en langs het Marine Corps Memorial. Via Fort Myer richting de haven. Lunchtime en best of all: boottocht terwijl we lunchen! Een prachtige tocht over de Potomac en Anacostia met mooie verhalen van de grote (ja, ik bedoel letterlijk groot) Cap'n Phil. Ideaal moment om buiten wat zon te pakken en foto's te maken met dat verfrissende windje.

Helaas was de boottocht alweer voorbij na ruim een uur. Dus bus weer in en op weg naar het Jefferson Memorial. Het begon na het middag uur toch wel steeds warmer te worden en daarom zo veel mogelijk de schaduw opgezocht en bij elke stop een nieuw (en koud) flesje water mee naar buiten. Na Jefferson door naar FDR. Het gedenkpark - ja, je kan het gerust een park noemen, zo groot als het was - vond ik zeer indrukwekkend. Niet heel vreemd dat deze man zo'n grote gedenkplaats krijgt aangezien hij president was in waarschijnlijk wel één van de moeilijkste tijden in de Amerikaanse geschiedenis (The Great Depression en WOII) terwijl hij ook nog eens last had van polio..
Het was nu zo'n beetje op het heetst van de dag, we moesten gelukkig nog maar één keer stoppen. Laatste halte: Korea, Lincoln en Vietnam Memorials.

Allemaal erg indrukwekkend. Vooral de cijfers die bij het Korea Memorial stonden (# killed in action, # missing in action, # wounded in action) en de gigantische lijst met gesneuvelde soldaten in Vietnam.

Ook het Lincoln Memorial was indrukwekkend. Gigantische trappen op weg naar boven, maar als je dan eenmaal boven bent, heb je me toch een uitzicht over the reflecting pool, langs het Washington Monument (die grote naald), over de Mall tot aan het Capitol. Na het 'Nam Memorial weer terug de bus in, richting Old Post Office. Toen weer de kwestie wat eten we vandaag.. Food Court in Pentagon City Mall dan maar (y) En dan ook maar meteen na de tour, beetje vroeg misschien, maar na zo'n dag hadden we geen zin meer om steeds heen en weer te lopen van metro naar hotel en omgekeerd. Dus vroeg gegeten, "vroeg" in het hotel en lang geslapen. Ben nog wel even bezig geweest met foto's uploaden, sorteren en bewerken en om midnacht hier maar gaan pitten..

Nog even kudo's voor pa. Hele dag rondgelopen met z'n stok zonder ook maar ergens over te klagen! Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen denk ik.

Verder is het vandaag rond de 40 graden dus vandaag even een rustdag ingelast. Zometeen met de metro richting downtown D.C. en dan op zoek naar een Mexicaan of iets anders Zuid- of Centraal-Amerikaans.

Groetjes voor nu en tot gauw,

Ro

vrijdag 23 juli 2010

Just a quick hi ya'all



Wat een dag zeg.. Ik houd 't voor nu even kort. Vanochtend om acht uur vertrokken vanuit het hotel richting de vertrekplaats van onze zes uur durende bustour door D.C. Onderweg nog even gestopt voor ontbijt. Het was vanochtend trouwens al flink warm. Door de vochtigheid was het hier eind 30, begin 40 graden Celsius. Een dag van veel water, zweet en klamme momenten dus. Fox News staat nu op. Het advies voor morgen: blijf binnen als het moet, temperatuur tussen 40 en 44 graden.! Weltrusten voor nu. Morgen toch grootste deel van de dag binnen, dus dan tijd zat voor grote update.

Ro


donderdag 22 juli 2010

Love All, Serve All


En dat was dus de aller eerste volle dag in D.C. Gisteravond niks gegeten en zo'n 13 uur geslapen. Het vertrek op Schiphol, de vlucht en de aankomst op Dulles Intl verliepen vanzelfsprekend te voorspoedig.. De rit in het busje van Dulles Intl naar het hotel (zo'n 20 mijl/30 km) duurde bijna twee uur! Dit mede dankzij een bestuurder waarvan ik betwijfel of hij wel een rijbewijs heeft en spitsuur in de stad zelf..

In ieder geval wel goed geslapen. Toen stonden we voor de keuze ontbijt in hotel of de hort op en ergens bij een Starbucks wat eten/drinken. And so it became Starbucks. We moesten er alleen wel een half uur voor lopen.

Daarna richting National Mall. En ja dan loop je toch tegen het National Air and Space Museum aan. Veel te verleidelijk om over te slaan (voor mij dan). Het NASM was echt heel tof, zeker nog een keer terug. Drie uur en vele foto's later was het dan toch maar tijd om wat te gaan lunchen en richting Pentagon City te gaan.

Waarom Pentagon City? Nou ik met m'n domme hoofd denken dat ik alles wat bij m'n EOS 500D hoort in de tas zit.. Fout! Oplader vergeten (y) Gelukkig had ik nog een volledig reserve batterij bij me. Deze houdt het tot nu toe aardig goed vol. Anyway, in Pentagon City zat naar het scheen een "gigantische" mall, met Apple Store. Die is trouwens wel bijzaak, het gaat natuurlijk om een oplader voor die verrekte camerabatterij..!

Wat nou te doen als je midden in de stad zit.. En Pentagon City niet.. (i) De metro!! Geniale uitvinding, echt waar. Nou zijn we al gauw tevreden na die helse rit van gister in dat pauperbusje, maar toch. Van de ene kant naar de stad, naar de andere kant in slechts enkele minuten. Meteen maar een weekkaart gekocht en ik denk dat we er veel gebruik van zullen maken.

Wij dus met die metro. Lezen we op een bord dat er iets aan de hand is in Pentagon City, dus metro stopt bij het Pentagon en daarvandaan een shuttle richting Pentagon City. Enfin wij naar het Pentagon - mooi gebouw, zeker de moeite waar om eens te bekijken - en op zoek naar die shuttle. Nou alles te vinden daar behalve een shuttle dus.. Ik wist wel dat de mall aan de andere kant van de snelweg lag, dus dan maar lopen. Ik denk dat we een uur gezocht hebben naar die mall, in de brandende zon lopend. Twee electronica zaken afgegaan op zoek naar een oplader. Tough luck, geen oplader. Nja dan morgen maar in de stad op zoek naar een foto winkel oid.

Maar hé, als we toch in de buurt zijn, waarom dan geen Apple Store? Wat een drukte zeg, iPads and iPhone 4's (l) for everybody. Mooie apparaatjes trouwens, heb weer bevestiging gekregen dat ik die nieuwe iPhone wil. Na Pentagon City weer terug naar het hotel, Siësta Time. En dan de vraag, vanavond maar wel eten? Ja laten we dat maar doen. Ok Hard Rock Café dan maar?

Zo gezegd, zo gedaan. Eén tip voor de liefhebber, reserveer - of bedenk hoe laat je wilt eten, en zorg dat je minstens een uur eerder aanwezig bent, wil je op die tijd eten - het is er namelijk altijd druk. Zo hebben wij ook bijna een uur moeten wachten. Want ja, de reis er naar toe was ook al gauw drie kwartier en na zo'n lange dag heb je toch echt honger. Een uur later en anderhalve kilo vlees zwaarder weer terug naar 't hotel. Duurde iets langer dan verwacht, niet erg vreemd als de metro de tegenovergestelde richting op gaat dan die je eigenlijk wilt.. Gelukkig veilig en wel aangekomen. Pa ligt nu te pitten ("ja even liggen Ro, ik ga zo douchen"). Speciaal voor onze Alex ook nog een weltrusten. Hoe wonderbaarlijk, we gaan praktisch tegelijkertijd slapen, ondanks het verschil van 6 tijdzones in onze locaties.

Tot morgen,

Ro




woensdag 21 juli 2010

Vanuit het vliegtuig

Wednesday, July 21, 2010


06:08 PM GMT +01:00


And so we’ve hit the 1000-mile to go mark.. We zijn er dus “bijna”. Na een krappe zes uur in de lucht zijn we klaar met de oversteek van de plas en vliegen we nu boven land. Grondsnelheid 824 kmh op een hoogte van 10972 meter. Tot dusver een rustige dag en vlucht. We waren iets voor achten vanochtend op Schiphol en rond half negen waren we al voorbij de paspoortcontrole, nog nooit meegemaakt!


Verder ook nog geen op- of aanmerkingen op United Airlines. Vriendelijk en behulpzaam personeel, vertrektijd = vertrektijd (en niet zoals bij sommige maatschappijen vertrektijd = vertrektijd + 1 uur) en zelfs het eten aan boord is eetbaar. Kip met risotto iemand? (Team Dinges’ers onder ons, klinkt als met Delta Airlines naar Atlanta :p?) Ook fijn is de extra beenruimte van de Economy Plus plaatsen. Het enige kleine minpuntje misschien zou het entertainment systeem zijn met af en toe een hapering in het geluid bij de films. Maar hé, met een Classic Rock muziekzender ben ik ook tevreden (Foghat, The Who, BTO, etc). Pa zit al de hele dag te genieten van z’n gedigitaliseerde LP’s op een iPod.


Volgens mij begint het nu tijd te worden voor de snack en tevens laatste maaltijd aan boord van deze Boeing 777. In ieder geval zitten we net in Amerikaans luchtruim en zullen we als alles goed gaat over iets meer dan een uur de landing inzetten voor Dulles International Airport.


Tot gauw,


Ro

dinsdag 13 juli 2010

Just a quick laugh..

http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2010/07/man_moet_naar_lekkere_vrouw_ki.html

Lees en geniet. Vooral deze comment vond ik zelf heel mooi: Vrije Universiteit? Het volgende zwaargesubsidieerde onderzoek daar zal gaan naar de oorzaak van vallende objecten. Die vallen namelijk en we weten niet waarom.

vrijdag 9 juli 2010

A first time for everything

So, this is it.. Eerste bericht van m'n eerste blog. Voorlopig zullen m'n berichten in het Nederlands zijn, maar zodra ik begin aan Lucht- en Ruimtevaarttechniek in Delft zullen de berichten hoogstwaarschijnlijk overgaan naar Engels.

Nog 12 dagen en dan is het zover, twee weken VS. Tot nu staan het Smithsonian, White House, Pentagon, Sea World, Universal Studios, Bush' Gardens en Valiant Air Command Warbird Museum op 't programma. Tijdens de reis zal ik proberen dagelijks verslag uit te brengen en foto's te uploaden.

Greetings for now,
Ro